Autisme beleving uit de ogen van...

Toen ik bezig was met mijn website, had ik mijn zoon gevraagd of hij een stukje wilde schrijven. En de enige vraag die ik stelde: “Hoe kijk jij tegen jouw autisme aan”. Zoals iedereen heeft ieder zijn kwaliteiten en mijn zoon kan mooie teksten schrijven. Dus wil ik dit graag delen met jullie en een stukje podium geven voor zijn kwaliteit:

Jij en ik

Jij bent niet anders dan anderen

Jij voelt alles met belevenis

Jij hoort wat zij niet kunnen horen

Jij ruikt geuren met ambities

Jij ziet wat zij niet kunnen voorstellen

En streeft naar alternatieve mogelijkheden

Jij bent uniek en dat maakt jou niet anders

Ik ben enkel mijzelf.

Autisme is heel verschillend voor ieder individu. De ene persoon met autisme kan bijvoorbeeld moeite hebben met bewaren van overzicht, terwijl die voor een ander soepel verloopt. Wat ik als coach belangrijk vind, is dat ieder zijn eigen kwaliteiten kan blijven inzetten. En dat is voor iemand met autisme niet altijd even gemakkelijk, door alle prikkels die tegelijk binnen komen en allemaal even erg, dit zorgt voor situaties die stress kunnen veroorzaken.

Wat zijn jouw kwaliteiten ondanks autisme?
Wat heb jij hiervoor nodig om ze goed voor jezelf in te zetten?


Autisme - Stress - Piek